Paulus Extra Dry 2020

Paulus Molnár Borház

Hungary, Mór

gold
Elért eredmény

Aranyérem

Bor tájékoztató ára
1790 huf
Termék típusa
Tartályos erjesztésű habzóborok és pezsgők
Fajtaösszetétel (%)

Királyleányka (50%)

Ezerjó (50%)

Készlet (palack)
12000
Érlelés típusa és hossza

Acéltartály - reduktív (8 hónap)

Szőlő érettségi állapota
Teljes érés
Borkészítés típusa
Hagyományos
Eredetvédelmi besorolás
OEM (oltalom alatt álló eredet megjelöléssel ellátott bor)
Cukor (g/l)
13,30 g/l
Alkohol (%)
11,36%
Sav (g/l)
6,02 g/l
Forgalomba hozatali azonosító
IPWL
Palackzárás típusa
Parafa

Bírálati lap (kvalitatív)

Megjelenés

Elégtelen »
Elégséges
Átlagos
Nagyon jó
Kiváló

Tisztaság

Egyéb jellemzők

Pezsgés

Illat

Illattisztaság

Intenzitás

Minőség

Zamat

Tisztaság

Intenzitás

Hosszúság

Minőség

Harmónia/Összbenyomás

Borprofil (kvantitatív)

Intenzitás:

6

Édesség:

3.4

Testesség:

4.3

Sav:

3.9

Csersav:

0.6

Újfás érlelés:

0.1

Komplexitás:

5.3

Borleírás

(Zárójelben a bírálók általi jelölések száma)

Megjelenés

Küllem - tisztaság

tiszta (12)

tükrös/fényes (2)

Színárnyalat - fehérborok

citromzöld (4)

citromsárga (1)

Színintenzitás

halvány (4)

közepes (1)

Aromák

Gyümölcs aromák

alma (2)

narancs (1)

birsalma (1)

licsi (1)

lime (1)

őszibarack (1)

zöldalma (1)

sárgabarack (1)

grapefruit (1)

szőlő (1)

Virág aromák

muskotály (1)

fehér virágok (1)

írisz (1)

Fás/pirított aromák

briós (1)

keksz (1)

Minerális aromák

beton (1)

Balzsamos/gyógynövényi aromák

boróka (1)

Fűszeres aromák

bazsalikom (1)

Vegetális aromák

babérlevél (1)

Összbenyomás és érlelhetőség

Összbenyomás

gazdag (1)

komplex (1)

jó első benyomás (1)

kiegyensúlyozott (1)

Érlelhetőség

fogyasztható és érlelhető (2)

Struktúra

Savkarakter

élénk (3)

finom (1)

kiegyensúlyozott (1)

Pezsgés minősége

finom buborékok (4)

Szénsav minőség

tartós CO2 (2)

közepes CO2 (1)