Menü

Kései Olaszrizling 2020

Eke Pince

Hungary, Balaton-felvidék , Nemesvita , Vontató

gold
Elért eredmény

Aranyérem

Bor tájékoztató ára
3500 huf
Forgalmazó
Termék típusa
Csendes fehérborok
Fajtaösszetétel (%)

Olasz rizling (100%)

Készlet (palack)
400
Érlelés típusa és hossza

Nem új (használt) fahordó (4 hónap)

Nem új (használt) fahordó (3 hónap)

Palackos (3 hónap)

Szőlő érettségi állapota
Túlérett
Borkészítés típusa
Hagyományos
Eredetvédelmi besorolás
OEM (oltalom alatt álló eredet megjelöléssel ellátott bor)
Cukor (g/l)
4,30 g/l
Alkohol (%)
15,50%
Sav (g/l)
6,60 g/l
Forgalomba hozatali azonosító
IHNE
Palackzárás típusa
Csavarzár

Bírálati lap

Megjelenés

Elégtelen »
Elégséges
Átlagos
Nagyon jó
Kiváló

Tisztaság

Egyéb jellemzők

Illat

Illattisztaság

Intenzitás

Minőség

Zamat

Tisztaság

Intenzitás

Hosszúság

Minőség

Harmónia/Összbenyomás

Borprofil

Intenzitás:

6.7

Édesség:

3

Testesség:

5.3

Sav:

4.7

Csersav:

2.3

Újfás érlelés:

2.3

Komplexitás:

5.8

Borleírás

(Zárójelben a bírálók általi jelölések száma)

Megjelenés

Küllem - tisztaság

tiszta (10)

tükrös/fényes (2)

Színintenzitás

közepes (2)

mély (3)

Színárnyalat - fehérborok

aranysárga (4)

borostyán (1)

citromsárga (1)

szalmasárga (1)

Aromák

Balzsamos/gyógynövényi aromák

eukaliptusz (1)

szantálfa (2)

tömjén (2)

gyömbér (2)

gyanta (1)

verbéna (1)

zsálya (1)

Gyümölcs aromák

lekvár (1)

licsi (1)

sárgabarack (2)

sárgadinnye (1)

sárkánygyümölcs (1)

aszalt gyümölcs (1)

narancs (1)

banán (1)

dió (1)

kandírozott gyümölcs (1)

mazsola (1)

túlérett szőlő (1)

bergamott (1)

grapefruit (1)

lime (1)

Virág aromák

kamilla (1)

muskátli (1)

méz (1)

jázmin (1)

méhviasz (1)

Malolaktikus erjedési aromák

vaj (1)

Minerális aromák

tűzkő (1)

Fás/pirított aromák

csokoládé (1)

kakaó (1)

kókusz (1)

vanília (1)

Fűszeres aromák

ánizs (1)

kardamom (1)

fehérbors (1)

Vegetális aromák

száraz széna (1)

tea (1)

Botritisz minőség

Botritisz minőség

megfelelő botritisz (1)

kevés botritisz (1)

Struktúra

Savkarakter

kiegyensúlyozott (2)

összetett savszerkezet (1)

üde (1)

Tannin karakter

érett (1)

Összbenyomás és érlelhetőség

Összbenyomás

fanyar (1)

kiegyensúlyozott (3)

komplex (3)

jó első benyomás (1)

üres (1)

koncentrált (1)

testes (1)

Érlelhetőség

fogyasztható és érlelhető (1)