Olaszrizling Jégbor 2019

Eke Pince

Hungary, Balaton-felvidék , Nemesvita

gold
Elért eredmény

Aranyérem

Bor tájékoztató ára
10000 huf
Forgalmazó
Termék típusa
Természetes édes borkülönlegességek
Fajtaösszetétel (%)

Olasz rizling (100%)

Készlet (palack)
300
Érlelés típusa és hossza

Nem új (használt) fahordó (3 hónap)

Nem új (használt) fahordó (6 hónap)

Palackos (6 hónap)

Szőlő érettségi állapota
Túlérett
Borkészítés típusa
Hagyományos
Eredetvédelmi besorolás
OEM (oltalom alatt álló eredet megjelöléssel ellátott bor)
Cukor (g/l)
98,30 g/l
Alkohol (%)
12,25%
Sav (g/l)
5,62 g/l
Forgalomba hozatali azonosító
INHD
Palackzárás típusa
Parafa

Bírálati lap (kvalitatív)

Megjelenés

Elégtelen »
Elégséges
Átlagos
Nagyon jó
Kiváló

Tisztaság

Egyéb jellemzők

Illat

Illattisztaság

Intenzitás

Minőség

Zamat

Tisztaság

Intenzitás

Hosszúság

Minőség

Harmónia/Összbenyomás

Borprofil (kvantitatív)

Intenzitás:

7.5

Édesség:

7

Testesség:

5.8

Sav:

5.3

Csersav:

0.2

Újfás érlelés:

1.5

Komplexitás:

7.2

Borleírás

(Zárójelben a bírálók általi jelölések száma)

Megjelenés

Küllem - tisztaság

tiszta (12)

tükrös/fényes (2)

Színintenzitás

mély (1)

közepes (5)

halvány (1)

Színárnyalat - fehérborok

narancs (1)

pirkadt (2)

szalmasárga (1)

aranysárga (4)

Aromák

Fás/pirított aromák

dohány (1)

karamell (2)

briós (1)

kenyérhéj (1)

mézeskalács (3)

pirított mandula (2)

vanília (1)

Fűszeres aromák

rózsabors (1)

szerecsendió (1)

csillagánizs (1)

fehérbors (1)

szegfűbors (1)

szegfűszeg (2)

Gyümölcs aromák

aszalt gyümölcs (2)

aszalt sárgabarack (5)

bergamott (1)

körte (1)

mazsola (1)

narancshéj (2)

trópusi gyümölcsök (2)

birsalma (1)

kandírozott gyümölcs (2)

szőlő (1)

őszibarack (1)

banán (1)

aszalt füge (1)

Virág aromák

narancsvirág (1)

hársfavirág (1)

kamilla (1)

szőlővirág (1)

méhviasz (1)

Malolaktikus erjedési aromák

tejszín (1)

Minerális aromák

nedves kő (2)

vulkáni talaj (1)

jód (1)

Balzsamos/gyógynövényi aromák

citromfű (1)

édesgyökér (1)

fodormenta (1)

gyömbér (1)

levendula (1)

Struktúra

Savkarakter

kiegyensúlyozott (5)

finom (2)

lágy (1)

összetett savszerkezet (1)

Összbenyomás és érlelhetőség

Összbenyomás

kiegyensúlyozott (2)

komplex (4)

elegáns (2)

gazdag (2)

koncentrált (1)

testes (1)

jó első benyomás (1)

Érlelhetőség

fogyasztható és érlelhető (1)