Törley Chardonnay Brut NV

Törley Pezsgőpincészet

Hungary, Etyek-Buda

gold
Elért eredmény

Aranyérem

Bor tájékoztató ára
3999 huf
Termék típusa
Palackos erjesztésű pezsgő
Fajtaösszetétel (%)

Chardonnay (100%)

Készlet (palack)
2600
Érlelés típusa és hossza

Palackos (36 hónap)

Szőlő érettségi állapota
Teljes érés
Borkészítés típusa
Hagyományos
Eredetvédelmi besorolás
OEM (oltalom alatt álló eredet megjelöléssel ellátott bor)
Cukor (g/l)
4,20 g/l
Alkohol (%)
12,01%
Sav (g/l)
7,35 g/l
Forgalomba hozatali azonosító
JASR
Palackzárás típusa
Parafa

Bírálati lap (kvalitatív)

Megjelenés

Elégtelen »
Elégséges
Átlagos
Nagyon jó
Kiváló

Tisztaság

Egyéb jellemzők

Pezsgés

Illat

Illattisztaság

Intenzitás

Minőség

Zamat

Tisztaság

Intenzitás

Hosszúság

Minőség

Harmónia/Összbenyomás

Borprofil (kvantitatív)

Intenzitás:

6.5

Édesség:

1.8

Testesség:

4.8

Sav:

5

Csersav:

0

Újfás érlelés:

0

Komplexitás:

6

Borleírás

(Zárójelben a bírálók általi jelölések száma)

Megjelenés

Küllem - tisztaság

tiszta (12)

tükrös/fényes (2)

Színintenzitás

közepes (4)

halvány (2)

Színárnyalat - fehérborok

zöldes reflex (2)

szalmasárga (3)

citromsárga (1)

aranysárga (1)

Összbenyomás és érlelhetőség

Összbenyomás

gazdag (2)

jó első benyomás (1)

elegáns (4)

kiegyensúlyozott (3)

komplex (2)

Érlelhetőség

fogyasztható és érlelhető (2)

most fogyasztandó (1)

Aromák

Malolaktikus erjedési aromák

joghurt (1)

tejszín (1)

Balzsamos/gyógynövényi aromák

citromfű (1)

édesgyökér (1)

gyanta (1)

Fűszeres aromák

édeskömény (1)

fehérbors (2)

Gyümölcs aromák

alma (4)

birsalma (2)

citrom (3)

egres (1)

aszalt sárgabarack (1)

körte (1)

dió (1)

grapefruit (1)

zöldalma (1)

Virág aromák

hársfavirág (1)

fehér virágok (2)

Minerális aromák

tűzkő (1)

Fás/pirított aromák

keksz (2)

pirított mandula (1)

kenyérhéj (1)

briós (1)

Vegetális aromák

száraz széna (1)

Struktúra

Szénsav minőség

bőséges CO2 (1)

tartós CO2 (3)

kevés CO2 (1)

közepes CO2 (1)

Pezsgés minősége

finom buborékok (3)

Savkarakter

kiegyensúlyozott (3)

üde (2)

lágy (1)

finom (1)

élénk (1)