Menü

A zenekar játszik, a fergeteg táncol, egy ilyen bulinak nincs párja sehol

A zene varázsa magával ragadja idén is a szívünket-lelkünket a Rosalián. Ahogy a borok borzolják az ízlelőbimbókat, úgy a zene a többi érzékszervet pezsdíti fel a Rosalián.

Hírek | 2023. 05. 18.

Kedves olvasónk! Ezt a hírt a Rosalia Fesztivál oldalunkról vettük át. Ha szeretnéd eredetiben megjeleníteni, kattints ide!
A zenekar játszik, a fergeteg táncol, egy ilyen bulinak nincs párja sehol

            Pénteken első fellépőként a Perrin nyitja meg a bulit 19 órakor. Egyedi popzenei stílusukat a 70-es 80-as évek soul- és diszkózenéjéből merítve hozták létre. A trió, műfaját tekintve ötvözi a modern rnb, neo-soul és funk irányzatokat. Őket követi 21:00 órakor Paulina, az X-faktor korábbi felfedezettje. A tehetségkutató műsorban saját dalait bemutatva vált közismertté és a Honeybeast zenekar meghívására lehetősége volt végigturnézni az országot. Az elmúlt évben nagy népszerűségre tett szert önálló fellépéseivel is. Az este további részében a Jazzy Rádió lemezlovasának fergeteges bulijával fokozódik a hangulat.

            Szombaton 19 órakor a Los Orangutanes lép színpadra és emlékezetes zenei élménnyel nyűgözi le a fesztiválozókat. A zenekar 2017 óta népszerűsíti Dél-Amerika legelterjedtebb zenei műfaját, a cumbia-t. A tagok között tudhatjuk az Irie Maffia, Zuboly, Paso, Besodrom, Anselmo Crew zenekar előadóit. A felejthetetlen zenei utazást latin ütősök, fúvós hangszerek és a stílus elengedhetetlen kelléke, a tangóharmonika fogja kísérni. Este 21 órakor lép színpadra a ManGoRise. Bartha Ákos Dannona, a zenekar frontembere szolgáltatja a színpadról az őrületes hangulatot, Szilágyi István a billentyűknél, Katók István pedig szaxofonon fogja elkápráztatni a nézőközönséget. A koncert után a Jazzy Rádió DJ-je borzolja a kedélyeket.

            Vasárnap 16:30-tól a Kacaj együttes tölti meg energiákkal a Rosaliát. A pécsi banda feltett szándéka, hogy a népzene értékeit megismertesse és megkedveltesse a fiatal korosztállyal. A folkpop zenekar sokféle zenei stíluselemet variál az alternatív rock-tól kezdve a hiphop-ig, ezzel széles körben megmutatva a magyar népzenét.

            Zenei program befejezéseként 18:30-kor Molnár Tamás lép színpadra. Az egykori Anti Fitness Club alapítója, dalszerzője és frontembere 2016 óta a JETLAG együttes oszlopos tagjaként turnézik országszerte, emellett szólóként is megannyiszor bizonyítja tehetségét akusztikus előadásával.