VinAgora 2023 - Elindult a nevezés Magyarország legrangosabb borversenyére

Éljen a piaci versenyelőnnyel, melyet a hiteles borversenyeken elért eredmények biztosítanak, nevezze be borait a 2023-es VinAgora-ra!

Nevezés | 2023. 01. 26.

VinAgora 2023 - Elindult a nevezés Magyarország legrangosabb borversenyére

A VinAgora Magyarország egyetlen, nemzetközileg akkreditált borversenyeként tagja a legszigorúbb szakmai nívót képviselő versenyeket tömörítő világszervezetnek, a VINOFED-nek, olyan rangos megmérettetések társaságában, mint a Vinalies Internationales, a Citadelles du Vin, a Mondial du Rosé, vagy a Catad'Or World Wine Awards. A VINOFED tagság mellett az OIV (Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet) szakmai felügyelete, és számos további tényező biztosítja minden egyes palackra kerülő VinAgora érem hitelességét. A 2023-es versenyre március 23-ig lehet mintákat nevezni, a bírálatra pedig április 15. és 18. között kerül sor Budapesten.

Mit nyújt a VinAgora nevezés?

  • Nemzetközi védnökség által garantált hitelességet kedvező nevezési díjért.
  • Hozzáadott értéket a marketingben, melyet a palackon elhelyezett megkülönböztető éremmatrica biztosít.
  • Széleskörű, intenzív eredménykommunikációt.
  • Kiemelt megjelenést a Budapest Borfesztivál és a Rosalia Borpiknik rendezvényeken.
  • Nívós bírálatot: a világ minden tájáról érkező zsűri többlépcsős, konszenzusos értékelés után alakítja ki véleményét.

Nevezzen most könnyen és gyorsan, megújult, számos kényelmi funkcióval kibővített online felületünkön!

Nevezés


Palackon az elismerés

Kitűnni a tömegből? Közhely, mégsem egyszerű feladat, különösen akkor, amikor egyre több a borverseny, és egyre gyűlnek a sokszor kétes hátterű érmeket igazoló matricák a palackokon. Ma már nem csak egyszerűen a borok, hanem a borversenyek versenyéről is beszélhetünk, ezért nem mindegy, hogy milyen szakmai színvonalú szemlén elért eredményeket hirdet a termelő a fogyasztóknak. A VinAgora 'macaronjai', vagyis éremmatricái a verseny alapítása óta egyet jelentenek a megbízható, hiteles értékeléssel.

 

vinagora_medals_NV

 

A VinAgora érem hitelessége

A VinAgora eredményei szigorúan szabályozott, körültekintően kialakított bírálati folyamat után születnek meg. Ennek összetevői:

  • A világ minden tájáról érkező borszakértők többfős bizottságokban kóstolnak, így az egyéni ízlés befolyása minimális.
  • A bizottságok összetétele nem csak a származási országokat tekintve vegyes, ügyelünk rá, hogy egy asztalnál több szakmai szempont is megjelenjen, a bortermelőké, a kereskedőké, a borszakíróké, a sommelier-ké.
  • A bírálat az OIV 100 pontos rendszerére építve, de azt további szempontokkal kiegészítve történik, minden bornak elég időt szentelve.
  • Optimális bírálati feltételeket biztosítunk, és korlátozzuk az egy nap alatt kóstolt minták számát, elkerülve a bírálók érzékszerveinek fáradását.
  • A legmodernebb, saját fejlesztésű WineCompass bírálati szoftverrel dolgozunk, hogy az értékelés minimálisan vonja el a bíráló figyelmét a borról.
  • Minden főkategóriában csak a minták legjobb harmada jogosult elismerésre, elkerülve az "éreminflációt".

Ha mindez nem lenne elég érv a nevezéshez, idén is minden 5. mintát ingyen indíthatja a versenyen!

Nevezés