Gálaebéd az Év Bortermelője tiszteletére

Hazánk legrangosabb borszakmai elismerését február elején exkluzív gálaebéd keretében adják át.

Az Év Bortermelője | 2020. 01. 13.

Kedves olvasónk! Ezt a hírt a Borkult oldalunkról vettük át. Ha szeretnéd eredetiben megjeleníteni, kattints ide!
Gálaebéd az Év Bortermelője tiszteletére

A már hagyománynak számító Év Bortermelője díj idén is ünnepélyes keretek között kerül átadásra. Minden évben pazar gálaebéddel és elegáns programmal tesszük emlékezetessé ezt a napot a vendégeknek és annak a borász kollégának, aki munkájával kiérdemelte a nagy elismerést jelentő címet.

Az Év Bortermelője 2019-ben - Koch Csaba

Koch Csaba idén hatodik alkalommal került a jelöltek közé. Családja 10 generáció óta művel szőlőt a Hajós-Bajai borvidéken, és Csaba sorsa tulajdonképpen a kezdetektől meg volt pecsételve. 4 éves korában már saját fröccsöspohara volt, melybe nagyapja mindig fél ujjnyi bort töltött, amit aztán annak rendje-módja szerint szódával húzott fel. A papa – aki egyben Csaba példaképe – később sem hagyott fel a terelgetéssel: érettségire két tized hektár szőlőt ajándékozott unokájának. Az unoka pedig nem okozott csalódást: előbb agrármérnöki, majd szőlész-borász szakmérnöki diplomát szerzett.

Részletek

Idén a Gálaebéd 2020. február 9-én, vasárnap 11.30 órakor (regisztráció 11.00 órától) az InterContinental Budapest Báltermében (1052 Budapest Apáczai Csere J. u. 12-14.) kerül megrendezésre. A korábbi évekhez hasonlóan, a rendezvény díszvendége lesz Dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke. A rendezvény állófogadással kezdődik (11.45 órától). Ennek során vendégeink egy órás időtartamban apró koktél-falatkák fogyasztása mellett élvezhetik a verseny döntőjében szereplő 6 borász remek borait. Ezt követően az ültetett formában bonyolított ebéd négy fogása következik, amely az „Év Bortermelője” boraira komponálva, a korábbi évekhez hasonlóan a hazai gasztronómia kiemelkedő személyiségei közreműködésével készül.

Az eseményre korlátozott számban még ITT lehet jegyet vásárolni!

Év Bortermelője 2019

A fogások között tartalmas kulturális programokkal szórakoztatjuk a közönséget, illetve itt kerül majd átadásra maga a díj is. Az ízek mesterei lesznek: dr. Novics György – Magyar Örökös Halfőzőbajnok; Oláh Zoltán – séf, Castellum Hotel; Száger Gyula – séf, Pest-Buda Étterem; Zoboki Zoltán – séf, Disciple Auguste Escoffier, Gullner Gergő – executive chef és Vágó Nikoletta cukrász séf, InterContinental Budapest; Ványi László gasztronómiai szaktanácsadó, a rendezvény rendszeres koordináló konyhafőnöke. Az ebéd ételsorából a desszertek és sajtok ismét állófogadás keretében kerül felszolgálásra, ahol újból lehetőség nyílik némi kellemes, kötetlen beszélgetésre, valamint a korábbi Év Bortermelője címet elnyert kollégák nagyszerű borainak ízlelgetésére.

Magyar Bor Akadémia