Ismét a Budapest Congress Center adott tökéletes otthont a VinAgorának

Az idei tavasz kedvező változást hozott a rendezvények világában, így másokhoz hasonlóan mi is fellélegezve vágtunk bele a 23. VinAgora Nemzetközi Borverseny szervezésébe.

Támogatott tartalom | 2022. 04. 12.

Ismét a Budapest Congress Center adott tökéletes otthont a VinAgorának

Helyszínként immár másodszor esett a választásunk a nagy múltra visszatekintő Budapest Congress Center hatalmas tereire. Sokak számára még mindig új a nap alatt, hogy a konferenciaközpont épülete közvetlenül kapcsolódik egy 319 szobás, négycsillagos szállodához. Az Európából, illetve az ország minden tájáról érkező versenyzők, zsűritagok fogadásánál ezt a szempontot is szem előtt tartottuk. Kifejezetten ennek a komplex szolgáltatás csomagnak köszönhető, hogy az utóbbi évtizedekben a kongresszusi központ alapvetően a többnapos nemzetközi kongresszusokra, kiállításokra helyezte a fókuszt. Egy nemzetközi borverseny teljesen más hangulatot teremt, mondhatjuk, hogy üde színfolt az egymásnak kilincset adó konferenciák között. Erről is beszélgettünk Deák Krisztina, szenior menedzserrel, aki komoly szakmai tapasztalatával már másfél évtizede vezeti a BCC rendezvényértékesítési csapatát.

                                                                                   

Deák Krisztina

szenior rendezvényértékesítési menedzser

Török Zoltán

rendezvényszervező menedzser

 

 “Számomra minden rendezvény új kihívást jelent, hiszen mindnek megvan a maga sajátossága, az egyedi fűszere, ha így tetszik. Nyilván, egy nagy, 600-800 fős tudományos konferencia alkalmával nem mindig tudunk bensőséges kapcsolatot kialakítani a szervezőkkel. Ezzel ellentétben, a VinAgora során olyan emberekkel találkozhatunk, dolgozhatunk együtt, akik kiemelt szereplői a magyar borszakmának. Betekintést nyerhetünk ebbe a különleges világba, sőt, rengeteget tanulunk a borok díjazásának folyamatáról. Joggal mondhatjuk, hogy a nálunk tartott nívós, nemzetközi verseny jelentős presztízs értékkel bír. Az, hogy részesei lehetünk, hatalmas büszkeség számunkra. Személyesen is megérint ez a magas színvonalú esemény, mivel magam is szívesen fogyasztom a jó minőségű, magyar borokat, az egészen kis pincészetektől kezdve a legnagyobbakig.”

Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy szinte le sem zárul a borverseny, mi már a következő évi megmérettetésre készülünk. Pontos tervezés, sok hónap munkája köszön vissza ebben a pár napban. Meghatározó feladat volt a Budapest Congress Center számára is a precíz előkészület, mely elengedhetetlen feltétele a zökkenőmentes lebonyolításnak.

„A közel 1000 borminta beérkeztetése, illetve tárolása nem mindennapi pillanat. Ilyenkor érkeznek azok a speciális hűtők is, melyek a megfelelő hőmérsékleten hivatottak tartani a palackokat. Mikor élesbe kapcsolunk, az elsődleges feladatunk a bírák kényelmének megteremtése, hogy minél zökkenőmentesebben végezhessék munkájukat. Gondolok itt a teremben uralkodó csendre, vagy akár az illatmentes környezetre. Teljes ellentéte például egy 1000 fős állófogadás teljes házat felölelő nyüzsgésének. Felkészültségben viszont ugyanaz a professzionalizmus mutatkozik meg, tűpontosan ki van minden dolgozva. Hogy csak a szervezők által biztosított különleges méretű poharak, illetve azok mosására szolgáló speciális gépek beszállítását említsem. Öröm a közös munka, és természetesen az én szívemhez is közel állnak a finom, magyar borok.” – avatott be minket a kulisszatitkokba Török Zoltán, rendezvényszervező menedzser, aki a Krisztina által pontosan megtervezett nagy események lebonyolításáért felel immár 30 éve. Olyan neves rendezvényeket tudhatnak maguk mögött, mint a 2011-es EU elnökség idején zajló nemzetközi kongresszusok, NATO, Interpol konferenciák vagy akár a FIFA 2012-es nyitó ünnepélye.