Menü

Thummerer Egri Cabernet Sauvignon Superior Válogatás 2018

Thummerer Pincészet

Hungary, Eger

gold
Elért eredmény

Aranyérem

Legjobb magyar Cabernet sauvignon

Bor tájékoztató ára
5500 huf
Forgalmazó
Termék típusa
Csendes vörösborok
Fajtaösszetétel (%)

Cabernet sauvignon (100%)

Készlet (palack)
3200
Érlelés típusa és hossza

Új fahordó (24 hónap)

Szőlő érettségi állapota
Teljes érés
Borkészítés típusa
Hagyományos
Eredetvédelmi besorolás
OEM (oltalom alatt álló eredet megjelöléssel ellátott bor)
Cukor (g/l)
2,70 g/l
Alkohol (%)
16,00%
Sav (g/l)
4,90 g/l
Forgalomba hozatali azonosító
JCIG
Palackzárás típusa
Parafa

Bírálati lap

Megjelenés

Elégtelen »
Elégséges
Átlagos
Nagyon jó
Kiváló

Tisztaság

Egyéb jellemzők

Illat

Illattisztaság

Intenzitás

Minőség

Zamat

Tisztaság

Intenzitás

Hosszúság

Minőség

Harmónia/Összbenyomás

Borprofil

Intenzitás:

6.8

Édesség:

3.8

Testesség:

6.3

Sav:

5

Csersav:

6.2

Újfás érlelés:

5

Komplexitás:

6

Borleírás

(Zárójelben a bírálók általi jelölések száma)

Megjelenés

Küllem - tisztaság

tiszta (9)

tükrös/fényes (3)

Színárnyalat - vörösborok

gránátvörös (2)

rubinvörös (4)

lilás reflex (3)

bíbor (1)

Színintenzitás

mély (3)

Aromák

Balzsamos/gyógynövényi aromák

cédrus (1)

édesgyökér (2)

szantálfa (1)

eukaliptusz (1)

Fás/pirított aromák

dohány (1)

karamell (2)

vanília (2)

kakaó (2)

kávé (2)

kókusz (1)

nyers tölgy (2)

csokoládé (3)

füst (2)

pörkölt fa (1)

Gyümölcs aromák

feketeribizli (4)

gránátalma (1)

kökény (1)

meggy (1)

narancshéj (1)

lekvár (2)

kandírozott gyümölcs (2)

feketeszeder (1)

kékáfonya (2)

aszalt gyümölcs (1)

mazsola (1)

Fűszeres aromák

őrölt paprika (2)

fahéj (1)

szegfűszeg (1)

Virág aromák

ibolya (1)

Struktúra

Savkarakter

kiegyensúlyozott (2)

lágy (1)

összetett savszerkezet (2)

Tannin karakter

érett (5)

bársonyos (2)

szárító (1)

Összbenyomás és érlelhetőség

Összbenyomás

gazdag (2)

komplex (4)

tartós lecsengés (2)

jó első benyomás (2)

testes (1)

koncentrált (1)

kiegyensúlyozott (1)

Érlelhetőség

fogyasztható és érlelhető (5)