Menü

Bodri Szekszárdi Grand Cuvée 2017

Bodri Pincészet

Hungary, Szekszárd

gold
Elért eredmény

Aranyérem

Bor tájékoztató ára
25 000 huf
Termék típusa
Csendes vörösborok
Fajtaösszetétel (%)

Kékfrankos (70%)

Merlot (15%)

Cabernet sauvignon (15%)

Készlet (palack)
1424
Érlelés típusa és hossza

Új fahordó (16 hónap)

Szőlő érettségi állapota
Teljes érés
Borkészítés típusa
Hagyományos
Eredetvédelmi besorolás
OEM (oltalom alatt álló eredet megjelöléssel ellátott bor)
Cukor (g/l)
1,8 g/l
Alkohol (%)
14,4%
Sav (g/l)
5,5 g/l
Forgalomba hozatali azonosító
GNLZ
Palackzárás típusa
Parafa

Bírálati lap (kvalitatív)

Megjelenés

Elégtelen »
Elégséges
Átlagos
Nagyon jó
Kiváló

Tisztaság

Egyéb jellemzők

Illat

Illattisztaság

Intenzitás

Minőség

Zamat

Tisztaság

Intenzitás

Hosszúság

Minőség

Harmónia/Összbenyomás

Borprofil (kvantitatív)

Intenzitás:

5

Édesség:

2.4

Testesség:

6.2

Sav:

6

Csersav:

4

Újfás érlelés:

4.2

Komplexitás:

6.4

Borleírás

Bírálók által jelölt aromák

Megjelenés

Küllem - tisztaság

tükrös/fényes

tiszta

poros

Színintenzitás

mély

közepes

Színárnyalat - vörösborok

rubinvörös

gránátvörös

tinta színű

bíbor

téglavörös

Összbenyomás és érlelhetőség

Összbenyomás

jó első benyomás

kiegyensúlyozott

fanyar

gazdag

komplex

koncentrált

Érlelhetőség

fogyasztható és érlelhető

most fogyasztandó

Aromák

Minerális aromák

sós

grafit

nedves kő

puskapor

Fás/pirított aromák

csokoládé

kakaó

karamell

kenyérhéj

pörkölt fa

kávé

tömjén

pipadohány

korom

vanília

kókusz

por

mézeskalács

Gyümölcs aromák

aszalt szilva

feketeribizli

feketeszeder

szilva

cseresznye

aszalt gyümölcs

meggy

Balzsamos/gyógynövényi aromák

fenyő

eukaliptusz

zsálya

tömjén

boróka

édesgyökér

Fűszeres aromák

feketebors

oregano

kardamom

rozmaring

kakukkfű

Malolaktikus erjedési aromák

tejszín

joghurt

Animális aromák

bőr

Vegetális aromák

zöldpaprika

Virág aromák

ibolya

Struktúra

Savkarakter

finom

kiegyensúlyozott

összetett savszerkezet

üde

Tannin karakter

szárító

érett