Impozáns helyszínen került megrendezésre az idei VinAgora Nemzetközi Borverseny

Budai miliő, exkluzív helyszín, csodás környezet - Idén a Budapest Kongresszusi Központ adott helyet a VinAgorának

Hírek | 2021. 05. 20.

Impozáns helyszínen került megrendezésre az idei VinAgora Nemzetközi Borverseny

Budán járunk, ahol különleges szomszédi viszony köt össze bennünket egy legendás, az elmúlt 36 év során világhírességeket vendégül látó helyszínnel. A Gesztenyéskert tekintélyt parancsoló, sokat látott ősfái alatt került megrendezésre 2012-ben az első Rosalia Fesztivál, és idén a VinAgora Nemzetközi Borversennyel tértünk vissza megidézni a múltat. Helyszínünk ezúttal az Accor szállodacsoporthoz tartozó Budapest Congress Center volt, s a vele egy egységet alkotó Novotel Budapest City szálloda.

A 2000 fő befogadására alkalmas plenáris termen felül a helyszín gasztronómiailag is igazi nagyágyúnak számít. A saját konyhával, cukrászattal üzemelő központ játszi könnyedséggel vezényel le 900 fős ültetett gálavacsorákat, vagy akár 1500 fős állófogadásokat. Teszi mindezt formabontó, kreatív megoldásokkal, kilépve a megszokott rendezvényes vendéglátás komortzónájából.

"Alkotó munkánk során szem előtt tartjuk az Accor nemzetközi F&B sztenderdjeit, melyek közül saját hitvallásunknak tekintjük a friss, szezonális és helyi alapanyagokkal történő konyhai műveleteket. Mindig tartogatunk olyan meglepetéseket, melyekkel egyedivé, felejthetetlenné varázsolhatjuk az ügyfélélményt."

- avat be minket a műhelytitkokba Bán István, F&B Manager, aki immár 16 éve a gasztró csapat feje, és egyben a borok nagy kedvelője.

A rugalmasság alapkövetelmény, személyre szabott menüsorral kell előállni egy 10 fős üzleti ebéd és egy 500 fős, több napos konferencia esetén is. A művészien tálalt finger foodoktól kezdve, a tematikus kávészünetek, két előadás közti lunch boxok, a több ezer négyzetmétert elfoglaló büfészigetek és a többfogásos ültetett vacsorákig minden belefér a repertoárba. Ezt a színes kínálatot hivatott bemutatni a 2019-ben a Magyar Marketing Szövetség gondozásában rendezett országos versenyen Marketing Diamond Awards díjat nyert Budapest Congress Center - Catering Catalogue.

A csapat 2020-ban sem maradt elismerés nélkül, egy további gyémántot zsebeltek be a Budapest Congress Center 35. Jubileumi Gála megszervezésével. A többhelyszínes est igazi gasztróutazásra invitálta a meghívottakat, kezdve a ’80-as évek ezüsttálcás falatkáival, majd folytatva egy több nemzet konyháját reprezentáló menüsorral, végül megfejelve a speciálisan erre az alkalomra készült, hatalmas gesztenyetortával. A kongresszusi központ csapata nagy lelkesedéssel fogadta, hogy idén náluk zajlik majd Magyarország egyetlen nemzetközi borversenye.