Új partnerünk a Bóna Labels

Komoly partnert és egy óriási lehetőséget látunk az együttműködésben. A VinAgora borverseny idei egyik együttműködő partnere a Bóna LABELS nyomda, mely boroscímkék gyártásával foglalkozik.

Hírek | 2024. 03. 01.

Új partnerünk a Bóna Labels

Az újdonságokra nyitott Budapest Borfesztivál látogatók az őszi eseményen megismerhették és új kedvencükké fogadhatták a három folyó völgye összefogás stand egyik borászatát, a Bóna Winery-t. Bóna Bertalan és családja nem csak borkészítéssel foglalkozik, de a Szovákiában működő családi nyomdájuk segítségével többek között csodálatos boroscímkéket is gyártanak. A Bóna Labels-t idén a VinAgora borverseny együttműködő partnereként köszönthetjük:

A történet 2005-ben kezdődött, amikor az ofszet (íves) nyomtatást lecseréltük tekercsről – tekercsre való nyomtatásra (flexo). Jelentős felismerés volt abban az időben ez a technológiai váltás, ami egyben megalapozta cégünk sikertörténetét. Természetesen rengeteg volt a tanulnivaló  az új technológiával kapcsolatban, ami új kihívások elé állított minket, azonban ez számunkra nem jelentett akadályt.

Kezdetben általános élelmiszeripari címkék gyártásával foglalkoztunk. Az évek folyamán megismertük és elsajátítottuk a tekercses nyomtatáshoz szükséges technológiát, majd sokrétűbb és komplexebb megbízásokat is elvállaltunk és sikeresen alkalmaztuk a különböző felületkezeléseket. Így nyílt meg számunkra egy újabb piaci terület, mégpedig az alkoholipar, és ezen belül a borászatok címkéinek gyártása

 

Kapcsolatunkat a boroscímkékkel pozitív irányba fordította és felgyorsította az a tény, hogy földrajzilag egy borászati régió középpontjában helyezkedünk el. Egyre gyakrabban kerestek meg borászok címkegyártási igényekkel. Gépparkunk is folyamatosan fejlődött, ami lehetővé tette számunkra, hogy 2015-től elkezdődhessen a boroscímkék nyomtatása, gyártása.

A várakozásaink teljes mértékben beigazolódtak. A létszámban folyamatosan bővülő borászati partnereink elismeréssel visszaigazolták törekvéseinket, ami azt eredményezte, hogy jelenleg több mint 50 borászat számára készítünk boroscímkéket. Ez a munka folyamatos kihívást jelent. Megítélésünk szerint a címkék progressziv folyamaton mennek keresztül  úgy stílusban, mint kivitelezésben.

Cégünk családi vállalkozásként működik, ahol a szűk családunk döntő többsége tevékenykedik.

 

Ha egy meghatározó mérföldkövet kellene megneveznünk a nyomdászatunk életében, az mindenképp az új gyártelepünk felépítése volt. Zöldmezős beruházás keretén belül egy modern, minden igényt kielégítő épületkomplexumot hoztunk létre.

Méreteinket jól érzékeltetik a következő adatok: 50 állandó alkalmazott dolgozik két műszakban. Évente 7 millió négyzetméter papír alapanyagra nyomtatunk. A gyártást saját grafikai stúdiónk támogatja, önálló logisztikai részlegünk autóparkkal rendelkezik valamint teljes adminisztrációs osztály támogatja a zökkenőmentes működést.  ISO 9001:2015 és FSC tanúsítvánnyal rendelkezünk, amik formális keretet adnak a folyamataink tervezéséhez, ellenőrzéséhez és fejlesztéséhez. 

Évek óta támogatunk különböző borszakmai eseményeket, így kerültünk kapcsolatba a VinAgora borversenyt szervező csapattal. Komoly partnert és egy óriási lehetőséget látunk az együttműködésben. Megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen nívós eseménynek lehetünk a támogató partnerei.